Móksa Szabadbölcsész Önképzőkör

A Móksa Szabadbölcsész Önképzőkör a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar szabadbölcsész alapképzésének és vallástudomány mesterszakának hallgatói szerveződése. Célja a filozófia, a vallástudomány és a művészettörténet témaköreivel kapcsolatos tudományos és ismeretterjesztő előadások, programok szervezése.

Liszt Ferenc magyar koronázási miséje

2014.04.25. 14:30 Móksa


Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Móksa Szabadbölcsész Önképzőkör következő programjára, melynek keretében Ránki András tart Liszt Ferenc magyar koronázási miséje címmel előadást 2014. április 29-én, este fél hattól, a KRE-BTK (Reviczky u. 4.) Dísztermében. 

6.JPG„Az I. Ferenc József magyar királlyá koronázására komponált Missa coronationalis különleges helyet foglal el Liszt életművében. Az 1867-ben lezajlott ceremónián bemutatott műben összekapcsolódik a liturgikus funkció és nemzeti zenei jelleg. Éppen ez az, ami miatt mind a társadalmi környezet, mind a 19. századi egyházzenei viták tekintetében kérdéseket vet föl. A kompozíció politikai és esztétikai pozicionálásának kérdését, lehetőségeit a zenei anyag elemzésén keresztül mutatjuk föl, ami lehetővé teszi, hogy a művet a zenetörténet későbbi fejleményeinek összefüggésében is vizsgáljuk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://moksaonkepzokor.blog.hu/api/trackback/id/tr996085547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása