Móksa Szabadbölcsész Önképzőkör

A Móksa Szabadbölcsész Önképzőkör a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar szabadbölcsész alapképzésének és vallástudomány mesterszakának hallgatói szerveződése. Célja a filozófia, a vallástudomány és a művészettörténet témaköreivel kapcsolatos tudományos és ismeretterjesztő előadások, programok szervezése.

A nő és a társadalom

2015.03.05. 21:56 Móksa

Tisztelettel meghívjuk Elekes Irén Borbála A nő és társadalom: A Feministák Egyesületének integráló szerepe a huszadik század elején című előadására. A program 2015. március 10-én, fél hatkor kerül megrendezésre a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar (1088 Budapest, Reviczky utca 4.) 304-es számú termében. 

percelnekf.jpg

„A női nemzedékek egymásra épülő tevékenysége nyomán 1904-ben modern nőegyesület lépett színre, amely hamarosan a korabeli közélet fontos szereplőjeként tartotta előadásait, lapot szerkesztett, széles körű társadalmi kapcsolatokat épített ki. Tagjai között találhatunk arisztokratát, önálló pályán működő nőt, vagy parasztasszonyt egyaránt. A Feministák Egyesületének a huszadik század elején – egy történelmileg rövid időre - sikerült áthidalnia az osztályok, pártok, felekezetek és nemek közötti szakadékot.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://moksaonkepzokor.blog.hu/api/trackback/id/tr247244569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása