Móksa Szabadbölcsész Önképzőkör

A Móksa Szabadbölcsész Önképzőkör a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar szabadbölcsész alapképzésének és vallástudomány mesterszakának hallgatói szerveződése. Célja a filozófia, a vallástudomány és a művészettörténet témaköreivel kapcsolatos tudományos és ismeretterjesztő előadások, programok szervezése.

A Nap tündöklése és bukása

2013.11.22. 08:48 Móksa

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Móksa Szabadbölcsész Önképzőkör következő rendezvényére, mely 2013. november 27-én, 18 órai kezdettel kerül megrendezésre a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának dísztermében. Dr. Buzási Gábor tart előadást

 

A Nap tündöklése és bukása

Napvallás és egyistenhit a kereszténység első századaiban

címmel.

A Napot számos antik vallás isteni lényként tisztelte, a kései antikvitásban pedig egyenesen vallásokat egységesítő főisten rangjára emelkedett. Ugyanakkor legalább szimbólumként a Nap a zsidó és a keresztény vallási gondolkodásban is fontos szerepet töltött be, miközben isteni mivoltának alkonyát éppen a bibliai monoteizmus felemelkedése hozta el. Az előadás források elemzésén keresztül mutatja be ezeket a vallástörténeti fejleményeket."

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://moksaonkepzokor.blog.hu/api/trackback/id/tr785648926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása